Eurocircuit blijft, richting is bepaald

Beste lezer,
“Na maanden van drukke voorbereiding, themabijeenkomsten en vergaderingen, heeft de gemeenteraad op donderdagavond 15 juli 2021 het besluit genomen over de toekomst van het Eurocircuit terrein. Daar zijn we als gemeente heel content mee. We hebben eindelijk duidelijkheid voor alle betrokkenen van het Eurocircuit terrein. Verschillende opties zijn zorgvuldig overwogen, voor- en nadelen zijn afgewogen. Een groot compliment voor iedereen die aan dit alles heeft bijgedragen. Het vervolgtraject gaat de komende periode van start. De voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure gaan beginnen. We hebben weer perspectief. Samen met betrokkenen gaan we straks aan de slag. Daarover informeren wij u na de zomervakantie weer. Dank voor uw betrokkenheid en een fijne zomer toegewenst!”
 
Kees Marchal,
Wethouder

Het was een spannende en historische avond. Maandenlang is naar deze avond toegeleefd. Zowel door de betrokkenen als de gemeente zelf. Tijdens de commissievergadering op 1 juli jl. hebben de verenigingen duidelijk aangegeven wat het leven in onzekerheid met hun clubs doet. Die urgentie is doorgedrongen bij de raadsleden. Dat heeft in ieder geval bijgedragen aan het nemen van een besluit, welke dat ook is. Het gaat om de 6 verenigingen: MVV (motorsport), NRV (rallysport), ToerWielerClub de Kempen, bmx-fietsclub Lion D’or, de schutterij Sint Martinus Gilde en politiehonden vereniging De Verdediger.
Kees Marchal, wethouder: “De raad heeft verschillende opties overwogen, voor- en nadelen zijn zorgvuldig afgewogen. Er is met het gekozen scenario 2 eindelijk duidelijkheid voor alle betrokkenen van het Eurocircuit terrein. Het huidige feitelijke legale gebruik van de 6 verenigingen wordt gelegaliseerd. De richting is bepaald, die onzekerheid is voorbij. Kortom: perspectief waar we naartoe kunnen werken. Samen gaan we dat doen. De voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. In het najaar kunnen we meer duidelijkheid geven hoe ver we zijn. Wat de avond extra bijzonder maakte, is dat de raad ‘het Haakje’ voor ontsluiting van het achterliggende gebied heeft vrijgegeven. Dat is heel positief voor de dagelijkse ontsluiting van het Eurocircuit”, aldus Marchal.